На кордоні з Росією та Білоруссю за два місяці затримали понад 800 порушників

На кордоні з Росією та Білоруссю за два місяці затримали понад 800 порушників

Інфографіка
Укрінформ
Прикордонники за два місяці затримали понад 800 порушників на кордоні з Росією та Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Операція "Кордон-2021" проходила на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю у вересні-жовтні силами та проводилась засобами Держприкордонслужби спільно з органами та підрозділами Національної поліції, Національної гвардії та Державної міграційної служби України.

Під час операції в межах кількох десятків кілометрів від кордону вглиб території України проводились активні пошукові та профілактичні заходи для протидії протиправній діяльності, виявлення та дискредитації каналів незаконного переміщення через кордон мігрантів, підакцизних товарів тощо.

За період проведення операції була організована служба майже 600 нарядів, спільних із відомствами, які взаємодіють. Також були залучені резерви Держприкордонслужби.

Для здійснення повітряного моніторингу прикордонні літаки та гелікоптери здійснили 50 вильотів.

"Під час проведення операції затримано 819 порушників законодавства про державний кордон. З них - 64 особи за незаконне перетинання (спробу перетину) державного кордону, з яких 22 нелегальні мігранти", - повідомляють в ДПСУ.

За порушення правил перебування в Україні прикордонники затримали близько 650 іноземців, ще понад 100 осіб – за порушення прикордонного режиму та режиму в пунктах пропуску.

Загальна сума накладених адміністративних штрафів становить понад 1,6 млн грн.

Під час проведення заходів у межах операції було припинене переміщення контрабандних товарів на загальну суму понад 4 млн грн, з яких майже 1,8 млн грн поза пунктами пропуску.

Також прикордонники вилучили 12 одиниць зброї, з яких три одиниці вогнепальної та 188 боєприпасів.

Крім того, під час операції "Кордон-2021" на ділянці Волинського прикордонного загону виявлене місце незаконного видобутку бурштину.

На ділянці Чернігівського загону був викритий факт незаконного видобутку корисних копалин та незаконного обігу деревини (сума збитків - 3,5 млн грн). У межах кримінального провадження виявлені махінації з пальним, сума збитків державі від яких становить понад 8 млн грн.

За матеріалами справ оперативно-розшукових підрозділів у межах проведення спільної прикордонної операції "Кордон-2021" розпочаті 26 кримінальних проваджень, зокрема щодо незаконного переміщення через кордон осіб, махінацій з підакцизними товарами, підробки документів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив про посилення безпеки на кордоні з Білоруссю через міграційні виклики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-