Україна посилить захист кордону з Білоруссю – Президент

Україна посилить захист кордону з Білоруссю – Президент

Укрінформ
Україна посилить безпеку на кордоні з Білорусією через міграційні виклики, але це не вплине на процедуру перетину кордону громадянами цієї країни.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до українців, опублікованому на сторінках глави держави в соцмережах, передає Укрінформ.

"Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони. Першим питанням було посилення нашої безпеки, нашого державного кордону через ситуацію у Білорусі. Хочу зауважити, що це жодним чином не вплине на перетин кордону громадянами Білорусі. Мова лише про міграційні виклики та загрози. Наша держава готова до їх вирішення та подолання", - сказав Зеленський.

Раніше під час брифінгу за підсумками засідання РНБО секретар Радбезу Олексій Данілов заявив, що Рада національної безпеки та оборони на засіданні розглянула ситуацію щодо розміщення мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи, і ризики, які можуть бути для України.

Відповідні відомства отримали вказівки, як діяти.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

Напередодні дві великі групи мігрантів прорвалися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

У середу, 10 листопада, в Польщі для термінових консультацій перебуває глава Ради ЄС Шарль Мішель.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

За даними польських прикордонників, з 8 листопада біля польського кордону перебувають до 4 тис. осіб, які прагнуть потрапити на територію ЄС. Кордон Польщі з Білоруссю на сьогодні захищають близько 13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій.

Німецький депутат Нільc Шмід запропонував, щоб ЄС попросила Україну про допомогу в розміщенні мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-