На реформу шкільного харчування наступного року виділять 1,5 мільярда – Шкарлет

На реформу шкільного харчування наступного року виділять 1,5 мільярда – Шкарлет

Укрінформ
В Україні наступного року на реформу системи шкільного харчування буде виділено 1,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це під час четвертого регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування» у Львові сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«На наступний рік буде нова субвенція окремо на харчоблоки 1,5 млрд грн, яка теж буде не просто в рамках субвенції «Спроможна школа для кращих результатів”, а цільове спрямування коштів саме на модернізацію харчоблоків», - зазначив Шкарлет.

Він нагадав, що в 2021 році в межах цієї субвенції на модернізацію харчоблоків в школах було виділено 242 млн грн, з яких 150 млн - з державного бюджету, 90 млн грн - з місцевих бюджетів.

Загалом, за словами Шкарлета, протягом цього року було модернізовано 1298 харчоблоків у школах.

Міністр навів деякі дані по різних областях, зазначивши, що, зокрема, протягом року у Львівській області модернізовано харчоблоки у 147 закладах освіти; у Волинській області виділено 14 млн грн на реформу харчоблоків, змінено систему харчування у 112 закладах; у Вінницькій області місцева влада модернізувала 16 харчоблоків на суму 28 млн грн; у Закарпатській області на модернізацію харчоблоків було витрачено 16 млн грн.; у Рівненській області закуплено 744 одиниці обладнання для 98 харчоблоків, на їх модернізацію витрачено 17,7 млн грн.

Як повідомлялося, реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Це оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-