МОЗ: серед госпіталізованих за тиждень - 91% невакциновані

МОЗ: серед госпіталізованих за тиждень - 91% невакциновані

Укрінформ
З-поміж госпіталізованих з COVID-19 минулого тижня 91% людей не вакциновані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 333 людей, з яких 31 277 або 91,1% не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 1 - 7 листопада 2021 року", - ідеться в повідомленні.

У МОЗ наголошують на здатності вакцинації запобігти важкому перебігу COVID-19 та врятувати життя.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

"Найкращий захист від коронавірусної хвороби вибудовується через 14 днів після щеплення 2-ю дозою вакцини, яку слід отримати у рекомендований інтервал", - зауважили у міністерстві.

Для вакцини "КоронаВак/Сіновак" (CoronaVac/Sinovac) цей інтервал становить 14-28 днів, для "Комірнаті/Пфайзер" (Comirnaty/Pfizer) — 21-28 днів, для "Модерна" (Moderna) — 28 днів, для "АстраЗенека" (AstraZeneca) — 4-12 тижнів.

Як відзначають у МОЗ, за даними Центрів з контролю та профілактики захворювань Сполучених Штатів Америки, люди з двома дозами антиковідної вакцини у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації з COVID-19 та смерті від цієї хвороби, ніж нещеплені.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

"Тож обов’язково зробіть обидва щеплення від коронавірусної хвороби! Якщо ви пропустили дату другого щеплення, зробіть це за першої нагоди", - наголошує Міністерство охорони здоров'я.

Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, також зараховується до повного курсу вакцинації й дозволяє отримати зелений COVID-сертифікат та уникнути важкого перебігу хвороби.

Отримати другу дозу вакцини можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації по всій Україні. Де була отримана перша доза, значення немає. Єдина умова - наявність у пункті чи центрі потрібної вакцини.

Читайте також: У США вже 19 штатів судяться з Білим домом через обов’язкову вакцинацію

На сьогодні в Україні наявні 10,32 млн доз різних вакцин, зокрема 2,93 млн доз вакцини "Модерна" (Moderna), 0,83 млн доз "АстраЗенека" (AstraZeneca), 4,56 млн доз "КоронаВак" від "Сіновак" (CoronaVac від Sinovac), 2 млн доз "Комірнаті" від "Пфайзер" (Comirnaty від Pfizer).

Список та контакти центрів та пунктів вакцинації можна знайти на порталі "Вакцинація від COVID-19" або за телефоном 0 800 60 20 19.

Як повідомляв Укрінформ, понад 8 мільйонів українців отримали дві дози вакцини проти COVID-19, завершивши повний курс щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-