Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

Відео
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я проведе селекторну нараду з регіонами щодо забезпечення безперебійної роботи пунктів та центрів щепелення проти COVID-19 у зв'язку з підвищенним попитом на вакцинацію серед громадян.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми всі бачили, які черги утворюються на вихідних біля центрів масової вакцинації. Ми сьогодні на селекторі ще раз розглянемо це питання, оскільки доручення державної комісії ТЕБ та НС було чітке: забезпечити на вихідних роботу всіх пунктів щеплення та центрів масової вакцинації з урахуванням прогнозованого збільшення попиту перед впровадженням червоного рівня епідемічної небезпеки.", - сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що минулого тижня в Україні зробили понад 1,5 млн щеплень проти коронавірусної хвороби.

Читайте також: Ляшко назвав служби, які мають слідкувати за дотриманням карантину

"Ці темпи вакцинації в Україні вже приносять перші позитивні результати. Шостий день поспіль рівень госпіталізацій в Україні перебуває на плато після більш, ніж трьохмісячного зростання. Завдяки вакцинації, за останній тиждень вдалося врятувати 1 238 життів", - сказав Ляшко.

Водночас міністр наголосив, що наразі захворюваність зафіксувалася на найвищих показниках, і від кожного залежить, щод захворюваність на коронавірусну хворобу пішла на спад, а не підвищувалася.

Він нагадав, що зараз в Україні зроблено 17 мільйонів 700 тисяч щеплень, 10 мільйонів 240 тисяч осіб отримали хоча б одне щеплення, майже 7,5 мільйонів осіб завершили курс вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: В Україні виявили майже 14 тисяч нових випадків коронавірусу

За даними МОЗ, найбільше дорослого населення принаймні однією дозою щеплено в Києві - понад 50%, у Полтавській області- 40,1%, Київській області - 39,9%. Водночас низькі відсотки охоплення щепленнями в Закарпатській та Волинській областях.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 листопада в червоній зоні епіднебезпеки знаходяться Київ та 15 регіонів. За добу 31 жовтня в Україні️ зафіксовано 13 936 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб, одужало – 2 442 098 осіб, летальних випадків – 68 027.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-