У США вже 19 штатів судяться з Білим домом через обов’язкову вакцинацію

У США вже 19 штатів судяться з Білим домом через обов’язкову вакцинацію

Укрінформ
У США 19 генпрокурорів штатів, у яких традиційно підтримують Республіканську партію, подали до суду на адміністрацію президента Джо Байдена, щоб зупинити дію указу про обов’язкову вакцинацію для працівників, залучених в контрактах з підрядниками федеральних органів.

Про це передає Укрінформ з посиланням на АР.

Спільний позов до федерального окружного суду в Міссурі подали генеральні прокурори Аляски, Арканзасу, Айови, Міссурі, Монтани, Небраски, Нью-Гемпширу, Північної Дакоти, Південної Дакоти та Вайомінгу. Інша група штатів, включаючи Джорджію, Алабаму, Айдахо, Канзас, Південну Кароліну, Юту та Західну Вірджинію, звернулися до федерального окружного суду в Джорджії.

Техас і Флорида також подали власні позови.

Читайте також: Генпрокурори десяти штатів подали на Байдена позов через обов’язкову вакцинацію

Генпрокурори попросили суд заблокувати вимогу Байдена про те, що всі підрядники, залучені в контрактах з федеральними органами, мають бути щеплені від коронавірусу до 8 грудня, оскільки вона нібито порушує закон про федеральні закупівлі та є перевищенням повноважень федеральними органами.

«Якщо федеральний уряд спробує неконституційним чином нав’язати свою волю і змусити підрядників запровадити обов'язкову вакцинацію, це може призвести до скорочення робочих місць і підприємств, що посилить кризу постачання товарів», - зазначив генеральний прокурор штату Міссурі Ерік Шмітт.

Читайте також: Регулятор у США отримав «зелене світло» для затвердження дитячої COVID-вакцини

Ряд штатів також заявили, що оскаржуватимуть наміри Байдена зобов’язати робити щеплення всім працівникам приватних підприємств, у яких залучено 100 і більше співробітників.

«Ми не дозволимо адміністрації Байдена обійти закон або змусити працьовитих жителів Джорджії обирати між засобами до існування і вакциною, - зазначив губернатор-республіканець Джорджії Браян Кемп.

Як повідомлялося, Центри контролю за профілактикою захворювань США випустили нові рекомендації щодо застосування вакцин проти COVID-19, у яких допускається введення четвертої дози мРНК-препарату людям з помірною й тяжкою формами імунодефіциту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-