Генпрокурори десяти штатів подали на Байдена позов через обов’язкову вакцинацію

Генпрокурори десяти штатів подали на Байдена позов через обов’язкову вакцинацію

Укрінформ
Генпрокурори десяти американських штатів, які представляють Республіканську партію, подали позов проти адміністрації Байдена з приводу указу про обов’язкову вакцинацію для федеральних службовців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Washington Post.

Генеральний прокурор штату Міссурі Ерік Шмітт та його колега з Небраски Дуглас Петерсон очолили коаліцію боротьби з протиепідемічними заходами Білого дому. До них долучилися генпрокурори Аляски, Арканзасу, Айови, Монтани, Нью-Гемпширу, Північної Дакоти, Південної Дакоти та Вайомінгу. Вони подали 44-сторінкову позовну заяву, вказуючи, що «спроби Байдена неконституційним чином нав’язати свою волю» нібито призведуть до скорочення робочих місць і кризи постачання товарів.

«Мій офіс очолює націю у боротьбі зі спробами дрібних тиранів нав’язати свій контроль через зобов’язання носити маски, - ідеться в заяві Шмітта, який балотується в сенатори. - Тепер ми очолюємо націю у боротьбі проти цього абсурдного перевищення повноважень з боку федеральної влади».

Читайте також: Штати планують розпочати вакцинацію дітей від п'яти років вже у листопаді

Позивачі стверджують, що указ Байдена являє собою «незаконну узурпацію поліцейських повноважень штатів», і виступають проти його виконання. Відповідний документ вимагає від усіх працівників, що задіяні в контрактах з підрядниками федеральних органів, пройти повну вакцинацію до 8 грудня.

«Диктат президента Байдена, який намагається примусити до щеплень працівників підприємств, котрі працюють за федеральними контрактами, є незаконним і грубим втручанням у життя жителів Монтани, - зазначив у своїй заяві генпрокурор цього штату Остін Кнудсен. - Наші працівники не повинні втрачати свої права тільки тому, що їхня компанія виконує певну роботу для федерального уряду».

Читайте також: Головний інфекціоніст США очікує взимку спаду смертності від COVID-19

Як повідомлялося, Центри контролю за профілактикою захворювань США випустили нові рекомендації щодо застосування вакцин проти COVID-19, у яких допускається введення четвертої дози мРНК-препарату людям з помірною й тяжкою формами імунодефіциту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-