Про стан Саакашвілі та його місцезнаходження нічого не відомо – Ясько

Про стан Саакашвілі та його місцезнаходження нічого не відомо – Ясько

Укрінформ
Адвокатів, лікарів та рідних не допускають до Міхеїла Саакашвілі, якого 8 листопада вивезли із в'язниці міста Руставі. Швидше за все, він утримується у тюремній лікарні у місті Глдані, з цього приводу було зроблено заяву цього пенітенціарного закладу.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" розповіла народна депутатка Єлизавета Ясько.

"Ніхто зараз із офіційних та неофіційних джерел не може дати чіткої інформації, в якому стані перебуває Міхеїл. Адвокати та лікарі не мають до нього доступу. Ніхто не має доступу, його ніхто не бачив. Існує просто різна інформація, що він там (у в'язниці Глдані - ред.), начебто спецпідрозділ підвіз під в'язницю, тобто, швидше за все, він там. У якому він перебуває стані, ніхто не говорить", — сказала Ясько.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

Про наміри грузинської влади перевезти Саакашвілі до іншої в'язниці нікого з його боку не попередили — ні адвокатів, ні матір, ні інших родичів.

"Тут можна лише припускати, що грузинська влада боїться такі речі говорити заздалегідь, бо можуть бути акції протесту на підтримку Міхеїла. Але це все абсурдно, тому що людині потрібна медична допомога. А його просто взяли та привезли, нікому про це не сказали. Його мати кілька годин перебувала біля в'язниці Руставі, і їй не дали знати про це, її не пустили сина побачити", — розповіла парламентарій.

Вона додала, що Саакашвілі просить допустити до нього омбудсмена, захисників.

Ясько побоюється, що перебування Саакашвілі у в'язниці Глдані є небезпечним для політика.

При цьому, за інформацією Ясько, на центральній площі Свободи у Тбілісі на підтримку Саакашвілі у понеділок мітингували близько 40 тис. людей.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

"Цей мітинг скликався якраз для того, щоб вимагати переведення Міхеїла до лікарні. Але до лікарні приватної, де буде безпечно. Але це не було виконано. Зараз у людей достатньо панічний настрій, ніхто не знає, що робити. Навіть не знають, де сам Міхеїл перебуває. Тому ми чекаємо на якусь інформацію. Дуже неспокійно", — продовжила вона.

Ясько вірить, що є шанси звільнити грузинського політика та повернути його в Україну. "Шанси є. Але ми не знаємо, чим закінчиться сьогоднішня ніч, наступний ранок, що відбуватиметься. Бо ми розуміємо, що шукати якоїсь логіки та захисту щодо Міхеїла з боку грузинської влади, на жаль, не можна. На що вони підуть, на що вони готові — взагалі не можна передбачити. Бо ніхто не міг подумати, що його до лікарні не переводитимуть 39 днів (голодування)", — сказала вона.

Читайте також: Прем'єр Грузії виключає передачу Саакашвілі Україні

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі 8 листопада доправили до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі із в'язниці в Руставі.

МЗС України закликає перевести Саакашвілі до цивільного медичного закладу.

Саакашвілі 1 жовтня затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політв'язнем.

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, і помилувати Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-