Ляшко: Зараз в лікарнях 95-97% людей з COVID-19 - невакциновані

Ляшко: Зараз в лікарнях 95-97% людей з COVID-19 - невакциновані

Укрінформ
За кількістю госпіталізацій хворих з COVID-19 Україна вийшла на певну стабілізацію, по смертності ще два-три тижні будуть реєструватися високі цифри.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Ми бачимо другий тиждень поспіль, вперше за останні 10 тижнів, що у нас не зростає кількість госпіталізацій тиждень до тижня. Тобто за попередній тиждень кількість госпіталізованих менше на кілька сотень випадків, ніж була в попередній тиждень. Це свідчить про те, що ця сніжна лавина зростання кількості нових випадків, які були в попередні 10 тижнів, призупинилася. Це дає позитивний сигнал, що ми можемо вийти на стабілізацію на високих цифрах. Смертність нас ще буде доганяти по кількості випадків. Це загальносвітова тенденція, коли відбувається стабілізація по випадках, але по смертності ще будуть реєструватися високі цифри. ...Хвиля, яка доганяє пік захворюваності, госпіталізацій — це два- три тижні”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

Ляшко додав, що зараз в лікарнях 95-97% людей з коронавірусною хворобою — невакциновані.

“Якщо ми будемо нехтувати вакцинацією, жодна система охорони здоров'я не витримає, скільки б ліжок ми не розгортали, кількості лікарів і медичних сестер не вистачить, щоб госпіталізувати всіх, хто може потрапити у хвилю”, - сказав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-