Україна просить Туреччину оперативно розслідувати загибель туриста в Анталії

Україна просить Туреччину оперативно розслідувати загибель туриста в Анталії

Укрінформ
Посольство України звернулося до Міністерства закордонних справ Туреччини з проханням сприяти проведенню оперативного та неупередженого слідства у справі про загибель одного з учасників групи українських туристів.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Українське посольство звернулося до МЗС Туреччини задля проведення оперативного та неупередженого слідства. Наш консул в Анталії також запросив зустрічі із генеральним прокурором міста Фетхіє та керівництвом Управління судмедекспертизи. Вивчаються також можливості підтримки перебування українців на час слідчих дій», - зазначив Ніколенко.

Він поінформував, що дві українські дипломатичні установи - посольство та консульство в Анталії - надають українцям консульську допомогу. Дипломати домовилися із місцевим адвокатом про безкоштовну правову допомогу українським туристам в контексті розгляду справи в суді.

Ніколенко нагадав, що на час слідчих дій суд обрав їм запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Речник МЗС зауважив, що суд зможе переглянути заборону на виїзд із Туреччини після отримання результатів судмедекспертизи розтину тіла загиблого та предмета, яким було нанесено йому поранення.

«Хочу всіх заспокоїти, що наші дипломати не залишать українців в Туреччині напризволяще. Справа перебуває на особливому контролі керівництва МЗС України», - запевнив Ніколенко.

Читайте також: Туреччина пом’якшить візові вимоги для медичних туристів

Як повідомляв Укрінформ, група громадян України, які у середині жовтня прилетіли до Анталії та вирушили в похід по Лікійській стежці, вимушені досі залишатися в Туреччині через розслідування, яке ведеться у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Консул України в Анталії Емір Рустамов, посилаючись на інформацію від правоохоронних органів Туреччини, повідомив, що заборону на виїзд із Туреччини групи туристів з України буде знято після проведення слідчих дій та експертиз у справі про загибель учасника походу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-