Експерт пропонує «достукатися» до мешканців окупованих територій через українську попкультуру

Експерт пропонує «достукатися» до мешканців окупованих територій через українську попкультуру

Укрінформ
Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях сходу, відчувають глибокий зв'язок з українською попкультурою останніх 30 років, і розмова про це через медіа може стати приводом для початку контактів із ними.

Таку думку висловив британський експерт, старший науковий співробітник SNF Agora Institute при Університеті Джона Гопкінса, директор програми "Арена", автор і телепродюсер Пітер Померанцев під час "Донбас Медіа Форуму - 2021", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Померанцев зауважив, що можливості медіа обмежені, і вони не можуть кардинально змінити ситуацію на окупованій території сходу Україну. Водночас, за його словами, дуже важливо зрозуміти дві речі: по-перше, що ці аудиторії не втрачені, є дуже багато людей, які відкриті до контактів; по-друге – усвідомити, як медіа можуть долучати цих людей до життя України, щоб вони відчували себе почутими і навіть бути для них якоюсь мірою послугою.

Читайте також: Держтуризм розробляє туристичні маршрути для мешканців окупованих територій

"Якщо ми говоримо, як працювати з їхньою ностальгією щодо життя та миру до 2014 року, мені здається, різні передачі, які розповідають про життя та масову культуру в незалежній Україні, можуть мати дуже сильний резонанс. У фокус-групах було дуже помітно, що люди дуже прив'язані до спогадів про телебачення, попмузику тощо. Вони відчувають дуже глибокий зв'язок з українською популярною культурою останніх 30 років. Це може бути приводом для початку розмови та початку контактів", - сказав Померанцев.

Читайте також: Жителям окупованих територій важливо самовизначитися: вони з Росією чи з Україною — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, протягом останнього року програма "Арена" (директор Пітер Померанцев), "Лабораторія журналістики суспільного інтересу" і "Харківський інститут соціальних досліджень" провели 20 фокус-груп з українцями різного походження по всій країні, у тому числі 4 фокус-групи з тими, хто проживає на тимчасово окупованих територіях, і дослідили, що люди думають про ключові події останніх тридцяти років і які цінності, пристрасті, типи поведінки об'єднують українців від Луганська до Львова.

Фото: yes-ukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-