Рада звернулася до ООН щодо плану України з протидії кліматичним змінам

Рада звернулася до ООН щодо плану України з протидії кліматичним змінам

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову №6263 про звернення України до Конференції Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату.

Документ підтримав 271 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

«Метою проєкту постанови є підкреслити незворотний поступовий перехід України до низьковуглецевого розвитку з метою досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року, цілей Паризької угоди, а саме стримати зростання середньої глобальної температури на рівні значно нижче 2°C та докласти зусиль щодо її обмеження до 1,5°C, заявити про підтримку глобальних цілей з питань зміни клімату», - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

У Глазго, Шотландія, 31 жовтня 2021 року розпочалася 26 конференція країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, 16-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Кіотського протоколу, 3-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Паризької угоди, Генеральної Асамблеї ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, парламентських асамблей, Європейського парламенту, Міжпарламентського союзу, інших регіональних і міжнародних організацій, урядів та парламентів іноземних держав, на підтримку глобальних цілей з питань зміни клімату. Саміт передбачає двотижневі переговори майже 200 країн про підходи до подолання наслідків зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-