У Польщі двох поліцейських обвинувачують у побитті українця

У Польщі двох поліцейських обвинувачують у побитті українця

Укрінформ
Районна прокуратура міста Млава Мазовецького воєводства Польщі (північний схід Польщі) висунула обвинувачення двом поліцейським у вивезенні за місто та побитті 30-річного громадянина України.

Інформацію, яку розповсюдили місцеві ЗМІ, в коментарі кореспонденту Укрінформу підтвердив районний прокурор міста Млава Марцін Багінський.

“Прокуратура стверджує, що поліцейські під час виконання службових обов’язків перевищили свої повноваження. Вони безпідставно затримали громадянина України і потім безпідставно перевезли його поза місце його фактичного проживання. Один з поліцейських застосував щодо нього заходи безпосереднього примусу, зокрема службовий кийок, хоча для цього не було підстав”,- повідомив Багінський.

Читайте також: На заході Польщі помер українець

Прокурор розповів, що наряд поліції було викликано на одну з вулиць міста, де група осіб порушувала громадський порядок. На місце прибули поліцейські, які спочатку перевірили осіб, а згодом вчинили проти одного з них протиправні дії.

Як зазначив Багінський, в рамках слідства обвинувачення у перевищенні службових повноважень висунуто двом поліцейським. Їх вже допитано у справі, і зараз прокуратура вивчає матеріали, надані стороною захисту. Поліцейських тимчасово усунуто від виконання службових обов’язків.

Обвинувачення поліцейським у перевищенні службових повноважень, що передбачає ув'язнення до трьох років, прокуратура висунула 27 жовтня.

Багінський зазначив, що надалі справу може бути передано до суду, або ж закрито за відсутністю складу злочину.

Читайте також: Польська прокуратура розглядає кілька версій смерті українки в хостелі

Прокурор повідомив, що постраждалим є 30-річний громадянин України.

Як інформують місцеві ЗМІ, інцидент трапився близько 22-ї години (за місцевим часом) 16 вересня. За версією місцевої поліції, у той день надійшло повідомлення, що на одній з вулиць троє чоловіків галасують і б’ються між собою. Наряд поліції, який прибув на місце, перевірив документи чоловіків, двом з яких виписав штрафи, а одному зробив зауваження. Наступного дня увечері до райвідділу поліції прийшов один з чоловіків, який мав застереження щодо дій поліції напередодні. Як пояснили у поліції, він був стані алкогольного сп’яніння, відтак від нього не було прийнято заяву. У поліції попросили українця прийти для подачі заяви наступного дня, коли він буде тверезим.

Однак чоловік не пішов наступного дня до поліції, а звернувся до прокуратури. Він заявив, що поліцейські відвезли його до не відділку поліції, а до лісу у передмісті. Там один з поліцейських побив чоловіка кийком, після чого правоохоронці поїхали, залишивши чоловіка у лісі.

Читайте також: У Любліні в гуртожитку знайшли мертвим студента з України

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті. Окружна прокуратура у Щеціні, яка веде слідство, на початку жовтня висунула звинувачення дев’ятьом особам у справі щодо смерті Никифоренка. Йдеться про чотирьох поліцейських, трьох працівників витверезника, куди доправили українця після затримання, керівника цього закладу, а також лікарки, яка була тоді на чергуванні. Наразі їх або звільнено з роботи, або усунуто від виконання службових обов’язків на час слідства.

Фото: pixabay.com/CC0 Public Domain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-