Радуцький розповів, коли «червоні» регіони можуть стати «помаранчевими»

Радуцький розповів, коли «червоні» регіони можуть стати «помаранчевими»

Коронавірус
Укрінформ
Якщо збережеться нинішній темп вакцинації, то дуже ймовірне повернення "червоних" регіонів у "помаранчеві" карантинні зони.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат Михайло Радуцький, передає Укрінформ.

"Останні два тижні йде дуже сильне збільшення кількості вакцинованих українців, і це вселяє надію, що ми найближчим часом зможемо стабілізувати ситуацію (із захворюваністю на коронавірус). Якщо влітку ми вакцинували 60-100 тис. осіб на день, вересень — 120-130 тис., то сьогодні ми вже практично щодня маємо від 270 до 300 тис. вакцинованих. Якщо темп не знижуватиметься, то прогноз щодо повернення назад хоча б до помаранчевої зони дуже високий", — зазначив він.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

Як би не було складно, але, на думку Радуцького, система охорони здоров'я України нині справляється із ситуацією, і повний локдаун країні не загрожує.

"На сьогодні система справляється, запас міцності ми ще маємо. І є надія на жорсткі карантинні заходи, які сьогодні введені у 15 областях, включаючи Київ. Плюс дуже велика надія на кількість вакцинованих, у яких протягом 10-14 днів з'явиться стійкий імунітет навіть після першої дози. І це все спричинить стабілізацію ситуації. Дуже сподіваюся, що ми до жорсткого локдауну не перейдемо", — додав нардеп.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив переконаність, що цей і наступний тиждень буде стабілізація ситуації, тому що запроваджено червоні зони у 15 областях, вони дають свій результат.

В Україні за минулу добу, 2 листопада, виявили 23 393 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-