Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зібрав найпоширеніші фейки про вакцинацію від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав в Телеграмі.

«Ми живемо в електронному світі і величезний масив інформації отримуємо з телебачення або соцмереж. Давайте зізнаємося, хто з вас читав постанови Кабміну «Про встановлення карантину…»? Впевнений – одиниці. Але всі ми бачили в текстах та промовах посилання на ці постанови. Проблема, як саме ці документи подаються окремими політичними силами та антивакцинаторами. Як вириваються з контексту положення. Чи навпаки, офіційні документи, аргументи вчених, статистика – взагалі не цитуються, а наводиться антинаукова, пропагандистська інформація», - написав Ткаченко.

Читайте також: За фейки про «шкідливі вакцини» треба блокувати в соцмережах – Ткаченко

Він зазначив, що дуже багато українців цим фейкам вірить. Найпоширенішими тезами серед антивакцинаторів міністр назвав: «Ефективність вакцини не доведено»; «Незрозумілі наслідки. Краще подивимося, що буде з вакцинованими, і потім самі довакцинуємось»; «Вакцини загрожують здоров’ю та життю, вони неперевірені, Ковішилд – небезпечний»; «Україна не може захистити своїх людей від епідемії, вакцин не вистачає»; «Коронавірус – це всесвітня змова»; «Коронавірус можна вилікувати «часниковою водою», тому що її винайшли ташкентські медики».

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

«Але є ті, що вірять. Не розуміючи, кому вигідний цей потік дезінформації. Кому потрібен розбрат, залякані та неосвічені українці? Відповідь одна – точно не нам самим. Тому ми маємо переконати своїх батьків, рідних, друзів, знайомих, сусідів вакцинуватися. Я розумію, складно переконувати сусідів, що земля кругла. Вони ж її не бачили на власні очі з космосу. Але ми маємо повернути їх з 15-го сторіччя, де вони, судячи з усього, застрягли», - додав Ткаченко.

Читайте також: Поліція «купила» ПЛР-тест та COVID-сертифікат для Савіка Шустера, щоб викрити шахраїв

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 13 936 нових підтверджених випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб, одужало – 2 442 098 осіб, летальних випадків – 68 027, проведено ПЛР-тестувань – 14 455 647.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-