Україна тільки входить в період епідемічного підйому – Кузін

Україна тільки входить в період епідемічного підйому – Кузін

Коронавірус
Укрінформ
Україна тільки входить в період епідемічного підйому коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Країни Європейського Союзу, які зіткнулися зі спалахом Delta-штаму, зіткнулися з досить піковими навантаженнями на систему охорони здоров’я. Україна тільки входить в період епідемічного підйому, і ми бачимо, що 14-й тиждень поспіль поступово зростає цифра захворюваності", — розповів він.

За словами головного санітарного лікаря, основні причини стрімкого зростання кількості хворих на коронавірус  —  поширення штаму Delta та недотримання карантинних обмежень.

Читайте також: В Ізраїлі виявили нову мутацію штаму Delta

"На початку жовтня в Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України повноцінно запущений в роботу повногеномний сепаратор, який дозволяє розшифровувати геном SARS-CoV-2 і дивитися, який саме штам у нас циркулює. За підсумками проведеної роботи, станом на сьогодні, практично 100% зразків, які були протестовані на національному рівні, відносяться саме до штаму Delta. Поки що без альтернативних або нових штамів", — сказав медик.

Водночас він зазначив, якщо ж нові штами будуть виявлені, МОЗ про це оперативно сповістит

"Але зараз чергова хвиля захворюваності викликана звичайним штамом Delta, який пройшов через Європейський Союз, через кілька країн, і зараз він реєструється вже на території України", — додав Кузін.

Читайте також: У Британії поширюється новий штам COVID-19

Він зауважив якусь втому людей від карантинних, протиепідемічних обмежувальних норм.

"Ми зустрічаємо факти зневаги масковим режимом і ми також зустрічаємо те, що деякі установи не хочуть або не приділяють належної уваги контролю за дотриманням протиепідемічних норм. Це стосується переважно використання масок в закритих приміщеннях", — зазначив Кузін.

Він також нагадав, що за недотримання карантинних норм передбачені штрафи.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні виявили 23 785 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-