У Британії поширюється новий штам COVID-19

У Британії поширюється новий штам COVID-19

Укрінформ
У Великій Британії, де домінуючим є "Дельта"-штам коронавірусу, наразі набуває поширення нова, потенційно більше небезпечна мутація – AY.4.2, яку також називають "Дельта Плюс".

Як передає Укрінформ, про це інформує BBC News.

"Дельта" є домінуючим варіантом у Великій Британії, але останні офіційні дані свідчать про те, що 6% COVID-випадків, які були секвеновані, відносяться до нового типу. AY.4.2, який дехто називає "Delta Plus", містить мутації, які можуть дати вірусу переваги у виживанні", - йдеться у повідомленні.

Наразі британські вчені проводять дослідження, щоб зрозуміти, наскільки небезпечним може бути новий штам коронавірусу. Водночас, поки експерти заспокоюють, запевняючи, що новій мутації навряд чи вдасться обійти сучасні вакцини.

Читайте також: У Британії зафіксували найбільше смертей від коронавірусу за пів року

Як зазначив директор Університетського коледжу Лондонського інституту генетики Франсуа Баллу, нова мутація "Дельта Плюс" є потенційно більш інфекційним штамом. За його оцінкою, передача коронавірусу може бути на 10% більшою, ніж у вже заразного штаму "Дельта".

Як повідомляв Укрінформу, у Великій Британії упродовж останньої доби було зареєстровано 223 випадки смерті внаслідок пандемії COVID-19, що є найбільшим щоденним показником з 9 березня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-