До контрабандистів зі списку РНБО прийшли з обшуками

До контрабандистів зі списку РНБО прийшли з обшуками

Фото, відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань провело обшуки у контрабандистів із санкційного списку Ради національної безпеки і оборони, які влітку відновили протиправну діяльність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Бюро встановило, що влітку більшість осіб, стосовно яких РНБО у 2021 році застосувала спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), поновили свою протиправну діяльність через перерозподіл контрабандних потоків.

За даними слідства, для відновлення функціонування схем незаконного переміщення товарів через митний кордон України контрабандисти залучили до своєї діяльності нових юридичних осіб, що не увійшли до санкційних списків.

Читайте також: Через помилки у санкційному списку РНБО звільнили керівництво одного з департаментів Нацполіції

"З метою припинення діяльності злочинної схеми незаконного переміщення товарів та інших предметів через митний кордон України бюро провело низку обшуків за місцем проживання контрабандистів та їх подільників, які відновили протиправну діяльність на території Одеської, Київської областей та Києва", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський хоче посилення відповідальності за контрабанду - Данілов

"Працівники ДБР здобули докази причетності до злочинної схеми посадових осіб Державної митної служби та осіб, щодо яких накладено санкції", - заявили в бюро.

У ході обшуків вилучені чорнові записи, мобільні телефони, планшети, флеш-носії інформації, які мають значення для розслідування кримінальної справи.

Читайте також: Контрабанда iPhone-13: українець намагався провезти через польський кордон понад 60 телефонів

ДБР ініціюватиме проведення у взаємодії з іноземними правоохоронними органами низки спільних заходів щодо встановлення активів зазначених осіб за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив про зрушення у сфері боротьби з контрабандою на митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-