МКІП: Бути відповідальним зараз – означає вакцинуватися

МКІП: Бути відповідальним зараз – означає вакцинуватися

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики з нагоди Дня відповідальності людини закликали українців вакцинуватися від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило у Фейсбуці.

“19 жовтня Україна вперше на державному рівні відзначає День відповідальності людини. Сьогодні українці складають особливий іспит на відповідальність. Бути відповідальним зараз – означає вакцинуватися”, - йдеться в повідомленні.

У МКІП нагадали, що за минулу добу в Україні вперше зафіксовано 538 смертей від COVID-19 – це рекордна кількість померлих за час пандемії.

За даними МОЗ, 97,1% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні в Україні, були невакцинованими, тобто не отримали двох доз вакцини. 95,7% українців, яким діагностували COVID-19, не були вакциновані або мають лише 1 дозу.

Читайте також: Ткаченко вкотре закликав українців вакцинуватися

“Вакцинуватися чи ні - це особиста відповідальність кожної людини. Але від вашого рішення залежить як довго ще вірус ширитиметься, забираючи людські життя”, - йдеться в повідомленні.

В Україні доступно понад 14 млн доз різних вакцин у всіх регіонах України.

Обрати найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

“Будьте відповідальними: вакцинуйтеся, носіть маску, дотримуйтесь дистанції, часто мийте руки або користуйтесь дезінфектором”, - закликали в МКІП.

Читайте також: Ляшко: 1,5 мільйона COVID-щеплень за тиждень дозволить вакцинувати 70% українців

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наполягає на прискоренні темпів щеплення проти COVID-19 й доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-