Ляшко: 1,5 мільйона COVID-щеплень за тиждень дозволить вакцинувати 70% українців

Ляшко: 1,5 мільйона COVID-щеплень за тиждень дозволить вакцинувати 70% українців

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко поставив завдання медикам забезпечити 1,5 млн щеплень проти коронавірусу на тиждень.

Про це він заявив сьогодні під час робочої поїздки до Запоріжжя, де взяв участь у відкритті Центру масової вакцинації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оскільки зростає кількість випадків (захворювання), а нам потрібно аби зростала кількість щеплень. Вже сьогодні наш досвід в організації процесу дозволяє бачити те, що черги розходяться набагато швидше і оптимізується процес проведення щеплень.., щоб забезпечити 1,5 млн щеплень за тиждень. Ця кількість щеплень дозволить нам виконати національний план вакцинацій і вийти на 70% охоплення щепленнями дорослого населення для того, щоб не застосовувати карантинних обмежень, які негативно впливають на економіку нашої країни”, - наголосив Ляшко.

Міністр додав, що приїхав до Запоріжжя, аби допомогти місту та області впоратися з процесом проведення вакцинації.

Читайте також: Україна може робити 1,5 мільйона COVID-щеплень на тиждень - Ляшко

“Сьогодні кожен четвертий українець отримав принаймні одну дозу щеплення і кожен п’ятий - пройшов повний курс вакцинації. В Запорізькій області якби темпи вакцинації були такими, які б мене задовольняли, то міністр охорони здоров’я не приїхав би на допомогу. Значить були проблеми”, - сказав Ляшко.

За словами очільника МОЗ, наразі центри масової вакцинації відкриваються за межами закладів охорони здоров’я для того, “щоб розмежувати потоки людей, які хочуть вакцинуватись, і людей, які йдуть на прийом до лікаря”.

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух додав, що за минулу добу в області було проведено рекордну кількість щеплень 9156. Першу дозу отримали 5419 осіб, другу – 3737 (закінчили вакцинацію). Проте медики мають вийти на показники 11 000 щеплень на добу.

Читайте також: В Україні однією дозою вже вакцинувалися 90% медиків та 85% освітян – Ляшко

“Це потрібно, аби потім не перевантажувались лікарні”, - пояснив Старух і нагадав, що в регіоні завантажено майже 80% ковідних ліжок в лікарнях.

Що стосується переліку професій, які не матимуть допуск до роботи без щеплень, то МОЗ виносить на погодження з центральними органами виконавчої влади додаткові зміни.

“Розширити цей перелік, зокрема, на об’єкти критичної інфраструктури, важливі для економіки нашої країни, щоб вони не зупинялись у разі, якщо буде велика кількість хворих, державні підприємства, установи організації, а також соціальних працівників, які доглядають, в першу чергу, за людьми похилого віку”, - прокоментував Ляшко.

Віктор Ляшко взяв участь у відкритті Центру масової вакцинації у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

На Запоріжжі з початку пандемії налічується 127621 хворий з підтвердженим COVID-19, одужали 108176 людей і 2943 особи померли.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 660 273 особи, одужали 2 337 194 людини, летальних випадків – 61 348.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-