Україна може робити 1,5 мільйона COVID-щеплень на тиждень - Ляшко

Україна може робити 1,5 мільйона COVID-щеплень на тиждень - Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляє, що Україна спроможна задовольнити потребу у вакцинації на рівні 1,5 млн на тиждень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Зазначається, що за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для регіонів країни встановлено виконання цільових показників по охопленню вакцинацією проти COVID-19 на рівні 1,5 млн щеплень на тиждень. Відповідне доручення вже підписане міністром охорони здоров'я та надіслане до виконання.

«Кожна область відповідно до своїх можливостей отримала певну кількість щеплень, яку цілком може виконати. Усі поставлені цілі реальні, затверджені і окремі регіони, наприклад Полтавська та Херсонська області вже довели спроможність досягти поставлених урядом рівнів охоплення вакцинацією», - сказав Ляшко.

Зазначається, що найвищий добовий рекорд, який було встановлено останнім часом, - 193 тис. щеплень.

Читайте також: У реанімаціях немає жодного вакцинованого COVID-пацієнта - Ляшко

«Із входженням у червоний рівень епідеміологічної небезпеки Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області вийшли у лідери щеплень першою дозою за добу. Кількість щеплень зросла вдвічі», - ідеться в повідомленні.

Ляшко також зауважив, що головне завдання для місцевої влади - збільшити кількість центрів вакцинації і зробити графік їх роботи максимально зручними для населення.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому доведеться посилювати карантин

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наполягає на прискоренні темпів щеплення проти COVID-19 й доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-