У реанімаціях немає жодного вакцинованого COVID-пацієнта - Ляшко

У реанімаціях немає жодного вакцинованого COVID-пацієнта - Ляшко

Укрінформ
У реанімаційних відділеннях по всій Україн немає хворих, вакцинованих проти коронавірусу, серед пацієнтів COVID-госпіталів нещеплених - 97%.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

“Вакцинуватися набагато простіше, ніж перенести хворобу. Вакциновані не потрапляють до реанімації. Сьогодні можете зайти у будь-яку лікарню – вам скаже будь-який медичний працівник, реально в реанімаціях і в "ковідних" госпіталях 97% – невакциновані люди, у реанімаціях – всі невакциновані”, - розповів Ляшко.

Він зазначив, що навіть якщо людина перехворіла і минули всі симптоми, немає ознак гострої хвороби, можна прийти до сімейного лікаря і зробити щеплення.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому доведеться посилювати карантин

“Сьогодні обмежень щодо доступу до вакцини не існує. У нас в країні – понад 10 мільйонів доз. Можливо, немає в певному населеному пункті у фельдшера, але можна підійти до цього фельдшера, до сімейного лікаря, записатися – і приїде мобільна бригада та зробить щеплення”, - пояснив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, щеплення проти коронавірусу зробили 7 873 769 жителів України, отримали дві дози – 6 433 791.

Читайте також: В Україні однією дозою вже вакцинувалися 90% медиків та 85% освітян – Ляшко

За останніми даними, загалом в Україні на COVID-19 захворіли 2 623 882 особи (12 983 за останню добу), одужали – 2 322 456. Зафіксовано 60 414 летальних випадків, проведено понад 13,5 млн ПЛР-тестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-