МОЗ доручили затвердити графік COVID-щеплень для кожної області

МОЗ доручили затвердити графік COVID-щеплень для кожної області

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на прискоренні темпів щеплення проти COVID-19 й доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні.

Про це йшлося на селекторній нараді щодо протидії пандемії коронавірусної інфекції, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Цілком зрозуміло, що людям зручніше зробити щеплення в суботу і неділю. Завдання МОЗ і місцевих влад – забезпечити таку можливість», – зазначив Зеленський.

Президент також наголосив на необхідності пришвидшення темпів вакцинації.

Читайте також: Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький – лікар

Окремо він акцентував на необхідності комплексного підходу до інформаційної кампанії серед українців щодо важливості щеплень.

У свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що минулого тижня відбулося два засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС.

Так, за його словами, із 15 жовтня запроваджено червоний рівень епідемічної небезпеки в Херсонській області, з 18 жовтня до червоної зони перейшли Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області.

Читайте також: МОЗ готує повний перелік протипоказань до вакцинації від коронавірусу

На нараді нагадали, що з 21 жовтня будуть запроваджені нові правила для міжобласного транспортного сполучення – ним зможуть користуватися лише особи, які мають COVID-сертифікати або актуальні негативні ПЛР-тести.

Шмигаль уточнив, що загалом в Україні наразі зроблено 14,5 млн щеплень, вакциновано 8 млн осіб, з них 6,5 млн отримали дві дози.

Він додав, що темпи вакцинації п’ять тижнів поспіль зберігаються на рівні 750-760 тисяч, за минулий тиждень зроблено 762 тисячі щеплень.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що 95% госпіталізованих з COVID-19 є невакцинованими.

Читайте також: У США вирахували, що ризик смерті від Delta-штаму для нещеплених в 11 разів вищий

Під час наради очільник уряду доручив керівнику МОЗ невідкладно оновити та затвердити графік щеплень для кожної області. Згідно з дорученням, голови ОДА мають подати графіки до пунктів, затвердити та проконтролювати їхнє дотримання.

Водночас керівництво Національної поліції та Служби безпеки доповіло про боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів. Зазначається, що порушників, серед яких є лікарі, представники лабораторій і посередники, уже притягають до відповідальності.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-