У США вирахували, що ризик смерті від Delta-штаму для нещеплених в 11 разів вищий

У США вирахували, що ризик смерті від Delta-штаму для нещеплених в 11 разів вищий

Укрінформ
Ризик померти від Delta-штаму коронавірусу в невакцинованих пацієнтів в 11 разів вищий, ніж у тих, хто зробив щеплення проти COVID-19.

Як передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки, про це повідомляють Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) США.

«Нещеплені люди мають в 11 разів вищий ризик померти від більш заразного й небезпечного Delta-штаму коронавірусу», - йдеться в повідомленні. 

Окрім того, як свідчить статистика за серпень, невакциновані американці у шість разів частіше заражалися COVID-19. «Ці показники справедливі для всіх вікових груп, хоча американці, старші за 80 років, мають найвищий ризик померти у разі зараження», - наводить видання дані каналу ABC News.

Читайте також: В Україні лишився тільки Delta: поради для захисту від доктора Комаровського

При цьому зазначається, що за результатами опублікованих у ЗМІ досліджень, 90 тисяч смертей у США, спричинених коронавірусом у період від червня до вересня в умовах послаблення карантинних обмежень, можна було б відвернути вчасною вакцинацією.

Як свідчать дані CDC, повністю вакциновані проти COVID-19 66,5% американців, старших за 12 років.

Читайте також: У реанімаціях немає жодного вакцинованого COVID-пацієнта - Ляшко

Загалом у США епідемія коронавірусу забрала 724 тисячі життів, вказує статистика Університету Джонса Гопкінса. Країна утримує перше місце у світі за загальною смертністю від COVID-19.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-