В Україні лишився тільки Delta: поради для захисту від доктора Комаровського

В Україні лишився тільки Delta: поради для захисту від доктора Комаровського

Коронавірус
Укрінформ
За словами лікаря Євгена Комаровського, в Україні новий штам "Дельта" витісняє інші варіанти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі програми "Підсумки місяця з доктором Комаровським" на телеканалі "Україна 24".

"Я б хотів сказати: а що ж за вересень відбулося нового в плані коронавірусу? Практично нічого, крім "Дельти", не залишилося, буде тільки цей варіант, він витісняє інші. Далі - що відомо з приводу "Дельти"? Що мРНК і векторні вакцини проявляють досить високу активність і проти "Дельти" для профілактики тяжких форм хвороби. Я особисто глибоко переконаний у тому, що вакцинуватися треба. Якщо ви перехворіли з симптомами - то після хвороби 6 місяців можете не робити щеплення, потім у вас почне знижуватися рівень антитіл. Якщо сумніваєтеся, хворіли ви чи ні, то підіть і вакцинуйтеся, не треба визначати рівень антитіл", - заявив він.

Читайте також: Концентрація Delta-штаму в організмі у тисячі разів більша, ніж інших штамів – лікар

Доктор закликав українців робити щеплення. На його думку, вакцинація від коронавірусу і провітрювання приміщень є основними засобами профілактики COVID-19 в умовах зростання захворюваності.

"Все, що ми можемо зараз - вентиляція приміщень і вакцинація. Відкривайте кватирки де тільки можна, зустрічайтеся з ким завгодно на свіжому повітрі", - сказав Комаровський.

Читайте також: Українців запрошують долучатися до досліджень ліків проти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, за добу 25 вересня українські медики вакцинували більш як 64, 2 тисячі людей.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 759 691 людину, з них отримали одну дозу – 6 759 689, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 443 521 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 12 203 210 щеплень.

Читайте також: Понад 98% госпіталізованих з коронавірусом є невакцинованими – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу підтверджено 4 647 випадків зараження коронавірусом, зареєстровано 69 летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-