СБУ затримала нападників на інкасаторів, які переховувались п’ять років

СБУ затримала нападників на інкасаторів, які переховувались п’ять років

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала трьох осіб, які в 2016 році здійснили серію нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі і після цього п'ять років переховувались від слідства.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

"СБУ провела спецоперацію, внаслідок якої затримали трьох осіб, які в 2016 році здійснили серію нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі. Весь цей час вони переховувалися від слідства та здійснювали тяжкі злочини майнового характеру. Зокрема, заволодіння транспортними засобами та іншим майном. Наразі ці порушення розслідуються органами Нацполіції", - йдеться у повідомленні.

За отриманими даними СБУ, затримані зловмисники переховувалися на базі у Донецькій області. Цей об’єкт має особливу систему захисту та цілодобове відеоспостереження.

Читайте також: НБУ унормував взаємодію інкасаторів з банками під час роботи з готівкою

"Щоб забезпечити пересування зловмисників поза межами бази, вони використовували документи загиблих бійців та військовослужбовців, які звільнилися зі служби", - розповіли у відомстві.

СБУ затримала членів злочинного угруповання / Фото: СБУ

За даними спецслужби, злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям.

Загалом, за інформацією СБУ, злочинне угруповання складалося з семи осіб. Двоє із них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє – були затримані раніше та перебувають під запобіжним заходом.

Читайте також: Працівники МВС припустилися помилки у санкціях проти «злодіїв у законі» - Данілов

Під час силової спецоперації СБУ зловмисників затримали. Наразі щодо них обирається міра запобіжного заходу та проводяться дії, щоб притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до їх протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники департаменту контррозвідки СБУ, Центру спеціальних операцій «А» СБУ та слідчі Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня 2016 року в ході спецоперації Служби безпеки України спільно з Нацполіцією в Запорізькій області затримано злочинну групу при спробі пограбувати інкасаторський автомобіль Ощадбанку, що перевозив 3,8 млн гривень. Один із нападників загинув на місці, двох було поранено, ще одного вдалося затримати неушкодженим, а трьом зловмисникам вдалося втекти.

Читайте також: На Київщині затримали банду, яка вибивала міфічні борги й тероризувала бізнес

За словами тодішнього голови СБУ Василя Грицака, банда впродовж тривалого часу, принаймні з 2014 року, здійснювала розбійні напади на банки та інкасаторські машини.

Злочинна група мала камуфльовану військову форму, сучасну амуніцію та велику кількість зброї. Так, арсенал злочинців налічував, окрім пістолетів та автоматів, гранати наступальної та оборонної дії, кулемет, гранатомети та навіть протитанкову міну.

Читайте також: СБУ викрила банду, яка «вкинула» на ринок сотні тисяч фальшивих доларів

Члени цього організованого угруповання принаймні з лютого 2016 року здійснювали розбійні напади на банківські відділення та інкасаторські машини, прикриваючись приналежністю до одного з добровольчих батальйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-