На Київщині затримали банду, яка вибивала міфічні борги й тероризувала бізнес

На Київщині затримали банду, яка вибивала міфічні борги й тероризувала бізнес

Фото, відео
Укрінформ
У Переяславі Київської області СБУ затримала членів злочинної групи, які вимагали з людей повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну «данину».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

До складу банди входили троє жителів Переяслава. Їх координував "кримінальний авторитет", який раніше неодноразово притягався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

У разі відмови платити гроші зловмисники погрожували фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 10 тис. доларів з двох бізнесменів, які займалися виготовленням і продажем виробів із дерева.

Правоохоронці затримали зловмисників в одному з ресторанів Переяслава під час передачі частини грошей від підприємців.

Затриманим повідомили про підозру ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а суд обирає їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ викрила банду, яка «вкинула» на ринок сотні тисяч фальшивих доларів

В ході обшуків за місцем проживання одного з організаторів правоохоронці виявили велику партію наркотиків, пакувальний матеріал та ваги. Вилучені речовини направлені на експертизу.

У межах кримінального провадження за 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для затримання і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-