СБУ викрила банду, яка «вкинула» на ринок сотні тисяч фальшивих доларів

СБУ викрила банду, яка «вкинула» на ринок сотні тисяч фальшивих доларів

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили угруповання, яке займалося збутом підробленої іноземної валюти. Купюри були преміум-якості та не ідентифікувалися детекторами валют як фальшиві.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Ділки продавали високоякісні 100-доларові підробки за 50 відсотків їх номінальної вартості. За попередніми даними, вони «вкинули» в український валютний ринок сотні тисяч фальшивих доларів", - зазначають у спецслужбі.

Досудовим слідством встановлено, що організував схему житель Києва, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців у зв’язку з причетністю до аналогічних злочинів. Чоловік налагодив збут фальшивих американських доларів до різних регіонів України.

Читайте також: СБУ «накрила» на Київщині міжнародну банду фальшивомонетників

За попередніми даними, схема збуту працювала щонайменше від початку цього року. Підроблені банкноти збували через особисті зв’язки декілька разів на тиждень як великими, так і дрібногуртовими партіями, у середньому по декілька тисяч доларів.

Оперативники СБУ задокументували декілька фактів збуту киянином фальшивок жителю Житомира.

Правоохоронці затримали організатора схеми та покупця-житомирянина у Києві під час реалізації чергової партії підроблених грошей – 2тисяч доларів.

Було проведено 11 одночасних санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників та у приміщеннях, які вони використовували у злочинній діяльності. Вилучено гроші, отримані злочинним шляхом, вогнепальну зброю та набої, чорнові записи із «клієнтською базою» організатора схеми.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до збуту.

Встановлюються і блокуються шляхи надходження підробленої іноземної валюти до фігурантів справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-