Вибори в умовах пандемії: ЦВК закликає владу забезпечити карантинні заходи

Вибори в умовах пандемії: ЦВК закликає владу забезпечити карантинні заходи

Укрінформ
Центральна виборча комісія звернулася до органів влади щодо здійснення протиепідемічних заходів під час проміжних виборів народних депутатів, які відбудуться 31 жовтня у двох виборчих округах.

Про це повідомляє пресслужа ЦВК, передає Укрінформ.

Як зазначається, Центрвиборчком ухвалив постанову “Про заходи щодо створення належних умов для безпечної організації та проведення виборів 31 жовтня 2021 року в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″.

“...ЦВК звернулася до Кабінету Міністрів України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інших органів (посадових осіб), які відповідно до закону здійснюють їх повноваження, стосовно необхідності невідкладного вирішення питань щодо створення належних умов для забезпечення реалізації протиепідемічних заходів, спрямованих на недопущення поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 під час організації та проведення проміжних виборів народних депутатів України в ОВО № 184 та № 197, а також місцевих виборів 31 жовтня 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК скасувала реєстрацію ще трьох кандидатів

Окрім того, ЦВК звернула увагу суб’єктів, які забезпечують виборчі комісії засобами індивідуального захисту, що кількість таких засобів має повністю відповідати потребі в їх регулярній заміні згідно з правилами їх використання протягом усього часу роботи виборчкомів.

ЦВК також звернула увагу виборчих комісій, які забезпечують підготовку та проведення виборів 31 жовтня, та інших суб’єктів і учасників виборчого процесу на необхідність неухильного дотримання протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів.

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

1 вересня в одномандатних виборчих округах №184 та №197 розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-