В ОП обговорили посилення карантину - пропонують обмежити поїздки без COVID-сертифікатів

В ОП обговорили посилення карантину - пропонують обмежити поїздки без COVID-сертифікатів

Укрінформ
До постанови Кабінету Міністрів щодо заходів протидії COVID-19 можуть внести зміни, згідно з якими перебувати в закладах харчування й користуватися залізничним, автобусним та авіаційним транспортом для міжобласного сполучення можна буде за наявності сертифіката про вакцинацію.

Про це йшлося на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“На нараді главі держави доповіли про перебіг вакцинації, а також про те, що обговорюється можливість внести зміни до постанови Кабінету Міністрів про спеціальні заходи щодо протидії поширенню COVID-19. Серед обговорюваних змін, зокрема, можливість перебування в закладах харчування лише за наявності сертифіката про вакцинацію. Це ж стосуватиметься й користування залізничним, автобусним та авіаційним транспортом для міжобласного сполучення”, - проінформували в ОП.

У свою чергу Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за минулий тиждень у країні зафіксовано 90 079 нових випадків COVID-19, тоді як тижнем раніше було виявлено 64 606 випадків. Таким чином, за його даними, динаміка зростання продовжує зберігатися, найбільше хворих виявлено у четвер – 16 362.

«Зросла кількість тестувань. Минулого тижня зроблено 310 тисяч ПЛР-тестів, 285 тисяч експрес-тестів і 60 тисяч ІФА-тестів. За минулий тиждень проведена 721 тисяча щеплень», – розповів очільник уряду.

Учасники наради наголосили, що єдиною можливістю уникнути повного локдауну в Україні є вакцинація.

Так, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що наразі серед госпіталізованих з COVID-19 близько 97% – невакциновані. «Це і є підтвердженням ефективності вакцинації», – підкреслив він.

Читайте також: Нова COVID-хвиля почалася раніше, ніж прогнозувало МОЗ — Ляшко

Керівництво Національної поліції та СБУ доповіли про боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів. Зазначається, що було заявлено про наміри робити вибіркові перевірки дотримання карантинних обмежень у закладах громадського харчування, кінотеатрах та інших місцях масового перебування людей.

Президент вкотре наголосив на необхідності роз’яснювальної роботи щодо всіх заходів, зокрема обмежень, які запроваджуватимуться, та популяризації вакцинації серед українців за допомогою масштабної інформаційної кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 11 жовтня зафіксували 238 652 893 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 867 294 смерті, одужали 215 856 030 осіб.

Читайте також: В Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «швидкої»

Минулої доби в Україні зареєстровано 8 832 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 550 089 осіб, одужало – 2 292 480 осіб, летальних випадків – 58 700, проведено ПЛР-тестувань – 13 277 259.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-