Напад на «Схеми»: охоронцю Укрексімбанку повідомили про підозру

Напад на «Схеми»: охоронцю Укрексімбанку повідомили про підозру

Укрінформ
Працівнику охорони Укрексімбанку повідомили про підозру у перешкоджанні роботі журналістів та умисному вчиненні насильницьких дій.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми», третій особі, а саме - працівнику охорони банку, повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Крім того, повідомлено про нову підозру іншій службовій особі банку, яка раніше набула статус підозрюваного у даному провадженні. Вказаній особі інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України).

Читайте також: Напад на «Схеми»: керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 8 жовтня, керівнику Укрексімбанку повідомили нову підозру - йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Знімальна група програми "Схеми" заявила про напад 4 жовтня під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Пізніше журналісти "Схем" заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу. На цьому відео, зокрема, за інформацією журналістів, зафіксовані голова правління банку Євген Мецгер, директор департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимир Пікалов, директор департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігор Тельбізов та інші.

Читайте також: В Укрексімбанку розповіли про кредит, яким цікавилися «Схеми»

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу).

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку.

Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити голову правління Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-