Ґендерна рівність не може бути насаджена - урядова уповноважена

Ґендерна рівність не може бути насаджена - урядова уповноважена

Укрінформ
Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко вважає важливим, щоб люди просто зрозуміли для себе переваги ґендерної рівності, адже вона не може бути насаджена зверху.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу.

«Дуже важливо, щоб люди просто зрозуміли для себе переваги ґендерної рівності, адже вона не може бути насаджена зверху і обмежуватися виключно нормативно-правовими документами», - переконана Левченко.

За її словами, зараз в Україні розробляється Державна стратегія забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловік на період до 2030-го року, і «це дуже крутий документ». «Важливий і великий за обсягом, тому що його доповнює план і державна програма, яка має допомагати впроваджувати стратегію в життя. А до 2030 року – тому, що ми прив’язуємо стратегію до «Цілей сталого розвитку», а вони до 2030 року. Україна локалізувала ці Цілі і визначила національні індикатори – там є чимало таких, які стосуються саме ґендерної рівності. Це стратегічний документ, який ми мали б зробити як країна ще багато років тому», - сказала вона.

Уповноважена додала, що цей документ «дуже складний, великий, але ж він про те, що ґендерна рівність стосується всіх сфер державного управління, всіх галузей». Тобто, за її словами, це не питання виключно соціальної політики, як раніше розглядалося, це питання економіки, енергетики, освіти, охорони здоров’я, транспорту, екології, фінансів, регіонального розвитку тощо. «І от якраз наскрізний підхід закріплюється в цьому документі», - додала вона.

Читайте також: Левченко: Високі соціальні позиції жінки в Україні треба підкреслювати фемінітивами

Левченко зазначила, що дякує політичній волі віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній, яка дала доручення Міністерству соціальної політики та іншим центральним органам виконавчої влади спільно з Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики розробити цей документ.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська переконана, що кількість жінок на керівних посадах в Україні зростатиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-