Зеленська переконана, що жінок на керівних посадах та в ОП буде більше

Зеленська переконана, що жінок на керівних посадах та в ОП буде більше

Фото
Укрінформ
В Україні наразі більша, ніж раніше, кількість жінок на міністерських посадах та найвищих посадах в Офісі Президента, й ці показники постійно зростають.

Про це заявила дружина Президента Олена Зеленська під час виступу на V Українському жіночому конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість жінок-міністерок, кількість жінок на найвищих посадах в Офісі Президента велика, більша, ніж раніше, вона постійно зростає і буде зростати", - зазначила вона.

Водночас перша леді підкреслила, що великою помилкою є вважати, що для того, аби жінок цінували в українському суспільстві, потрібен тиск.

Читайте також: Зеленська розповіла про рік після приєднання до «Партнерства Біарріц»

"Цінним не потрібно доводити свою цінність, вона очевидна. Тиск потрібен тим, хто не впевнений у своїх силах. Впевненим достатньо діалогу", - переконана Зеленська.

Дружина Президента додала, що українські жінки впевнено доводять ефективність діалогу в розбудові повноправного українського суспільства.

Водночас вона нагадала, що в системі української освіти стартував гендерний аудит.

Читайте також: Олена Зеленська дала інтерв’ю журналу ELLE

"Це важливо, що у книжках більше не буде малюнків, де мама постійно миє підлогу, а тато завжди повертається з роботи", - додала перша леді.

Як повідомлялося, 11 вересня 2020 року Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц» – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх та взяла на себе зобов’язання в п’яти сферах, однією з яких є навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків.

12 серпня в Міністерстві освіти і науки відбулось перше засідання робочої групи з гендерного аудиту.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-