Левченко: Високі соціальні позиції жінки в Україні треба підкреслювати фемінітивами

Левченко: Високі соціальні позиції жінки в Україні треба підкреслювати фемінітивами

Укрінформ
Жінка в Україні завжди мала високі соціальні позиції, і це потрібно підкреслювати фемінітивами, - переконана урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу.

«Жінка в Україні завжди мала високі соціальні позиції, то давайте це підкреслювати фемінітивами! Я взагалі дуже люблю фемінітиви і вважаю, що їх застосування робить нашу мову більш красивою і багатою – вони відображають різноманіття, яке існує. Що не тільки є директор підприємства, але й директорка», - сказала Левченко.

Читайте також: Урядова уповноважена хоче, аби з’явилися «запобіжники» проти держзакупівель сексистських книг

За її словами, вона вперше стикнулася з фемінітивами (більш як 25 років тому), і вони тоді їй не сподобалися.

«Тобто, ставлення до них може змінюватися і мій особистий приклад є показником: спочатку мені було дуже дивно, чому мене називають директоркою, президенткою (я тоді була президентом громадської організації «Ла Страда»), лекторкою, тренеркою, потім професоркою. І от на «професорці», мені вже сподобалось, це був 2007 рік.

Читайте також: Як запобігти дискримінації в школах - рекомендації Міносвіти

Сьогодні я завжди прошу називати мене докторка наук, професорка, викладачка, урядова уповноважена – всюди, де можна писати себе фемінітивами, я завжди так і пишу», - розповіла уповноважена.

«Це гарні можливості української мови, і якщо ми, до речі, хочемо не наслідувати росіян, і тих хто нас історично гнобив, то якраз у них немає фемінітивів, і українська мова тут багатша», - додала Левченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-