В уряді створили робочу групу для координації міжнародної допомоги українським ветеранам

В уряді створили робочу групу для координації міжнародної допомоги українським ветеранам

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів створило секторальну робочу групу з координації міжнародної допомоги українським захисникам.

Як передає Укрінформ, вже відбулося перше засідання робочої групи, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«Мінветеранів вдячно за зацікавленість міжнародних партнерів до ветеранської політики. Важливо, щоб вона реалізовувалася системно та по всіх напрямах: соціальний захист, медична та психологічна реабілітація, реінтеграція захисників. В Україні понад сім років триває війна. За цей час ми отримали багато допомоги від міжнародних партнерів. Однак, проаналізувавши ситуацію, дійшли висновку, що сьогодні нам потрібна секторальна група для допомоги ветеранам у систематизованому ключі», - сказала під час засідання міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Читайте також: Мінветеранів: з початку року допомогу виплатили 34 родинам загиблих учасників ООС

Зазначається, що задля системної допомоги захисникам було створено секторальну групу з соціального захисту ветеранів. До неї увійшли, зокрема, представники Посольства США в Україні, посольств Великої Британії, Республіки Хорватія, Австралії, Швеції, Нідерландів, Польщі, Франції, Японії, Швеції, Посольства Мальтійського Ордену, Представництво ЄС в Україні, Представництва Світового Конгресу українців в Україні. Також до складу групи увійшли представники IREX, МОМ, Фонду Східна Європа, Міжнародного фонду «Відродження», Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну, ООН Жінки, Міжнародного Фонду соціальної адаптації.

З українського боку до групи приєдналися Міністерство фінансів України, Міністерство оборони, Міністерство соціальної політики, Міністерство молоді та спорту, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство регіональної політики, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство охорони здоров’я.

Читайте також: В Україні починають тестувати Єдиний державний реєстр ветеранів

Заступник міністра у справах ветеранів Олексій Ілляшенко презентував чотири підгрупи, у яких наразі проходитиме робота секторальної групи. Це, зокрема, «Перехід з військової кар’єри до цивільного життя», «Медична, соціальна та психологічна реабілітація ветеранів», «Захист прав ветеранів», «Ветеранський розвиток, профорієнтація та підтримка ветеранського підприємництва».

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови про створення бюджетної установи "Український ветеранський фонд".

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-