Ясько приїхала в Грузію до Саакашвілі - ЗМІ

Ясько приїхала в Грузію до Саакашвілі - ЗМІ

Укрінформ
Депутат Верховної Ради України від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько, про відносини з якою нещодавно оголосив експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, приїхала в Грузію.

Про це повідомляє інформаційний портал «Новини-Грузія», передає Укрінформ.

Як повідомив телеканал «Формула», журналісти помітили Ясько біля пенітенціарної установи №12 в місті Руставі, куди Саакашвілі було поміщено після затримання 1 жовтня. Вона утрималася від спілкування з журналістами.

Телеканал «Руставі-2» уточнює, що Ясько прийшла на зустріч з ув'язненим разом з представником посольства України в Грузії.

Читайте також: «Саакашвілі в контейнері»: порт Поті не має підтверджених даних

Напередодні Ясько опублікувала на своїй сторінці в Фейсбуці відео, в якому обіцяла скоро приїхати в Грузію. Вона звернулася до грузинського народу і закликала захистити результати виборів і експрезидента. Ясько вважає, що Саакашвілі був затриманий в Грузії незаконно, і тепер вся світова спільнота боротиметься за його звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці в п'ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться в Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Читайте також: Саакашвілі написав листа Зеленському

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах в 2013 році він покинув країну. Проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: З'явилися нові кадри затримання Саакашвілі

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-