Зеленський доручив МОЗ та МКІП краще роз’яснювати людям «плюси» вакцинації

Зеленський доручив МОЗ та МКІП краще роз’яснювати людям «плюси» вакцинації

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності активізації Міністерством охорони здоров’я та Міністерством культури та інформаційної політики інформаційної кампанії щодо важливості вакцинації.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента, про це він сказав під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19.

На нараді були обговорені ситуація із поширенням коронавірусу в Україні, готовність медичних закладів до роботи в умовах зростання кількості хворих, боротьба з підробкою ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував, що нині триває зростання кількості хворих на COVID-19. За попередній тиждень було зареєстровано 64 606 випадків інфікування, що майже на 20 тисяч більше, ніж тижнем раніше, повідомив він.

«На сьогодні динаміка розвитку хвороби повністю збігається з попереднім піком захворюваності. Попри те що приріст хворих і госпіталізованих дещо уповільнився, станом на зараз зайнято вже 22,5 тисячі ліжок людьми з підтвердженим COVID-19 та з підозрою», – сказав очільник уряду.

Читайте також: Якщо вдома хворий з коронавірусом – як убезпечити себе

В Україні нині зайнято трохи менше ніж 50% наявних місць для хворих, однак є області, де ситуація викликає занепокоєння, зазначив Шмигаль.

Згідно з аналізом МОЗ, найбільше інфікованих - у Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. Загалом в Україні на сьогодні – 138,5 тис. активних хворих.

Глава держави поставив уряду завдання забезпечити протягом найближчого часу збільшення кількості ліжко-місць у регіонах, де спостерігається стрімке зростання захворюваності.

Також в Україні триває вакцинація проти COVID-19. За минулий тиждень зроблено 722 тис. щеплень.

Читайте також: «Ковідні» симптоми, коли необхідна госпіталізація – роз’яснення МОЗ

Окремо Президенту доповіли про вакцинацію в органах державної влади й серед освітян. На 2 жовтня середній показник вакцинованих в органах держслужби становить 78,8%. Загалом в Україні зроблено 12,6 млн щеплень. Вакциновано понад 7,1 млн осіб, з яких 5,771 млн – двома дозами. Активно відбувається вакцинація серед освітян, зокрема за допомогою спеціальних мобільних груп.

Президент наголосив на необхідності активізації Міністерством охорони здоров’я і МКІП інформаційної кампанії щодо важливості вакцинації.

Читайте також: «Не час помирати»: Ткаченко закликав українців вакцинуватися, обігравши назву останньої Бондіани

«Всіма ресурсами, наявними способами та джерелами маємо донести до різних верств населення, наскільки важливим є захист від COVID-19. Люди, які роблять щеплення, не лише захищають себе від важкого перебігу в разі захворювання – вони захищають оточення, зокрема членів своєї родини», – сказав Зеленський.

Також МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики окремо мають розгорнути кампанію з вакцинації пенсіонерів і так само посилити інформаційний напрям, переконаний глава держави. Нині в Україні з 11 млн пенсіонерів вакциновано близько 25%. Зеленський запропонував розглянути можливість залучення до вищезгаданої інформкампанії «Укрпошти» та представників бізнесу.

Читайте також: Підробка даних про вакцинацію: МОЗ вимагає відсторонити керівників 15 медзакладів

Окрема увага під час наради була приділена питанню боротьби з підробкою сертифікатів про негативні ПЛР-тести та сертифікатів про вакцинацію. За інформацією голови Національної поліції Ігоря Клименка, за минулий тиждень було проведено 13 обшуків, розпочато 12 кримінальних проваджень. Також уже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тис. грн з лікаря із Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-