Підробка даних про вакцинацію: МОЗ вимагає відсторонити керівників 15 медзакладів

Підробка даних про вакцинацію: МОЗ вимагає відсторонити керівників 15 медзакладів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я звернулося до власників 15 закладів охорони здоров'я, де, можливо, підробляли медичні дані, з вимогою відсторонити керівників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Міністерство охорони здоров’я направило листи-подання до власників закладів охорони здоров’я з вимогами відсторонити від роботи керівників тих закладів, де лікарі, можливо, підробляли документи про вакцинацію, на час кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо слідство виявить, що головний лікар закладу непричетний до махінацій, його поновлять на посаді.

У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розірвання контракту між закладом та Національною службою здоров’я, і тоді територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

Читайте також: Поліція відкрила 42 справи щодо підробки COVID-сертифікатів

У МОЗ нагадали, що з початку року відкрито понад 350 кримінальних проваджень за фактом підробки документів, що посвідчують вакцинацію від COVID-19.

Читайте також: Лікарню можуть позбавити ліцензії за фальсифікацію COVID-сертифікатів - МОЗ

Як повідомлялося, 22 вересня уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проєкт закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень". Законопроєкт поданий на реєстрацію до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-