Поліція відкрила 42 справи щодо підробки COVID-сертифікатів

Поліція відкрила 42 справи щодо підробки COVID-сертифікатів

Укрінформ
Територіальні підрозділи дізнання Нацполіції України (НПУ) упродовж 2021 року розпочали 42 справи щодо підроблення документів, у яких предметом кримінального правопорушення стали міжнародні свідоцтва про вакцинацію і COVID-сертифікати.

Про це йдеться у відповіді від Управління дізнання Національної поліції України на інформаційний запит Укрінформу.

«Упродовж 2021 року територіальними підрозділами дізнання Національної поліції України розпочато 42 кримінальні провадження за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, у яким предметом кримінального правопорушення стали міжнародні свідоцтва про вакцинацію та COVID-сертифікати», - йдеться в документі.

За підроблення цих документів (ч. 1 ст. 358 КК України) передбачено покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Читайте також: МОЗ просить повідомляти про підробку COVID-документів на «гарячі» лінії силовиків

У разі повторного вчинення такого кримінального правопорушення або вчинення його за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомлялося, 29 вересня в.о. заступника начальника ГСУ Нацполіції Артур Добросєрдов поінформував, що поліція з початку року розпочала 357 кримінальних проваджень про підробку документів про ковід-щеплення та тестів на COVID-19, у 244 випадках повідомлено про підозру, до суду направлено 50 справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-