Лікарню можуть позбавити ліцензії за фальсифікацію COVID-сертифікатів - МОЗ

Лікарню можуть позбавити ліцензії за фальсифікацію COVID-сертифікатів - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме відсторонення від роботи керівників закладів охорони здоров’я, де підробляли свідоцтва про проведення вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МОЗ.

“Наразі на низку лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів, що посвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, - об’єднаних територіальних громад - із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства. Переконані, що керівники мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях”, - прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У МОЗ додали, що у випадку, якщо слідство виявить, що головний лікар закладу непричетний до махінацій, його відновлять на посаді.

Читайте також: МОЗ підготувало наказ про обов'язкову COVID-вакцинацію чиновників та освітян

У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між закладом та Національною службою здоров’я. Відтак територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

Читайте також: СБУ заблокувала схему підробки та збуту міжнародних COVID-свідоцтв

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 22 вересня схвалив проєкт закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”. Законопроєкт направлено на реєстрацію до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-