Загибель українця у Польщі: у прокуратури ще немає результатів токсикологічної експертизи

Загибель українця у Польщі: у прокуратури ще немає результатів токсикологічної експертизи

Укрінформ
Окружна прокуратура у Щеціні (північний захід Польщі) розпочала слідство у справі загибелі після затримання поліцією у Вроцлаві громадянина України Дмитра Никифоренка. У прокуратурі поки що не отримали даних токсикологічної експертизи.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила прокурор Окружної прокуратури у Щеціні Ева Обарек.

“Це слідство прийняв один з відділів Окружної прокуратури у Щеціні. Зараз тривають активні процесуальні дії, які мають на меті встановити усі обставини цієї події”, - повідомила Обарек.

Водночас вона додала, що слідство “ще не отримало результатів токсикологічної експертизи”.

Раніше видання Gazeta Wyborcza неофіційно інформувало, що польська експертиза не виявила слідів наркотичних речовин у крові Никифоренка.

Читайте також: Смерть українця Никифоренка: прокурори зі Щеціна вже проводять слідчі дії

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Польська поліція веде внутрішнє розслідування трагічної події. Рішенням коменданта поліції Нижньосілезького воєводства (Вроцлав) зі служби звільнено вже двох поліцейських, які брали участь у затриманні українця, триває процедура звільнення третього поліцейського.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Українські та польські активісти у вересні вже декілька разів пікетували управління поліції Нижньосілезького воєводства у Вроцлаві, вимагаючи справедливості, захисту і чесного розслідування справи щодо смерті Никифоренка.

Спочатку слідство у справі смерті Никифоренка вела Окружна прокуратур міста Свідниця. Але кілька днів тому його було передано до Щеціна. У Національній прокуратурі Польщі агентству повідомили, що це зроблено для того, щоб уникнути звинувачень в можливій упередженості у ході слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-