Обов'язкова вакцинація: Ляшко пояснив, що чекає незгідних

Обов'язкова вакцинація: Ляшко пояснив, що чекає незгідних

Укрінформ
Працівників визначених професій не будуть звільняти, якщо вони не пройшли вакцинацію проти COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Еспресо сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Ми не говоримо про звільнення, ми говоримо про те, що коли обов’язково відстороняються від роботи без збереження заробітної плати, це ключове — відсторонення без збереження. Але місце роботи зберігається за людиною. Ми говоримо про те, що відсторонятимемо на період дії карантину, скільки буде тривати карантин, стільки людина не може працювати на цій посаді, якщо вона не вакцинується проти коронавірусної хвороби”, - сказав Ляшко.

Читайте також: У МОЗ розповіли, за яких умов нещеплених працівників відсторонять від роботи

Він поінформував, що наказ МОЗ, яким затверджується перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, має пройти також погодження в центральних органах виконавчої влади та реєстрацію Міністерством юстиції.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я підготувало проєкт наказу, яким затверджується перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням у разі відсутності абсолютних медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень.

Читайте також: У МОЗ дали поради керівникам, як убезпечити колектив від коронавірусу

Так, згідно з проєктом документа, який оприлюднений на сайті МОЗ, обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії карантину підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів; місцевих державних адміністрацій; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-