В Україні майже 69 тисяч дітей позбавлені батьківського піклування

В Україні майже 69 тисяч дітей позбавлені батьківського піклування

Укрінформ
В Україні налічується майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

“Загалом в Україні майже 69 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 17 тисяч з них чекають на усиновлення, і близько 1,1 тисячі сімей і одиноких громадян, які хочуть усиновити дитину та мають статус кандидатів в усиновлювачі”, - ідеться в повідомленні.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, у нинішньому році спостерігається позитивна динаміка усиновлення: у першому півріччі на 42% зросла кількість усиновлених дітей у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Читайте також: Уряд посилює заходи із захисту прав дітей - Шмигаль

Міністр повідомила, що Мінсоцполітики розробило законопроєкт щодо вдосконалення процедури усиновлення, який Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради. У ньому пропонується зменшити термін для надання згоди на усиновлення дитини батьками з 8 до 6 тижнів відповідно до Європейської конвенції про усиновлення дітей. Також передбачається вдосконалити процедуру надання згоди на усиновлення дитини у разі, коли мати чи батько новонародженої дитини є неповнолітніми або малолітніми; позбавити інтернати права вирішувати, чи зможуть діти, які в них проживають, бути всиновленими та виховуватись в сім’ї.

Читайте також: В Україні планують змінити процедуру усиновлення — що пропонують

Повідомляється, що Мінсоцполітики розробляє зміни до постанови уряду про Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Зокрема, планується спростити процедуру подачі документів кандидатів в усиновлювачі, прискорити розгляд справ завдяки можливості подання їх в електронній формі, вдосконалити та прискорити процедуру підбору для дитини сім’ї, забезпечити її прозорість та зменшити корупційні ризики.

Як повідомлялося, 30 вересня в Україні відзначається день усиновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-