Мінветеранів запроваджує медаль «Воля та Гідність»

Мінветеранів запроваджує медаль «Воля та Гідність»

Фото, відео
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів напередодні Дня захисників та захисниць України презентує ескіз відзнаки для нагородження – медаль «Воля та Гідність».

Про це повідомила глава Мінветеранів Юлія Лапутіна, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.  

«Ми започаткуємо відзнаку міністерства – медаль «Воля та Гідність». Нею міністерство планує відзначати видатних людей, які зробили внесок у реалізацію ветеранської політики та розвиток ветеранського руху, нашу державність. Сподіваюся, що найближчим часом будуть підписані відповідні документи», – зазначила Лапутіна.

Читайте також: Лапутіна вручила 64 ветеранам зі складними пораненнями сертифікати на реабілітацію

За її словами, саме воля та гідність – це цінності сучасних захисників.

Фото: mva.gov.ua

За даними пресслужби, ця відзнака – перша подібна за всю історію незалежної України, адже уособлює єдність захисників України різних поколінь. Окрім збереження історичної традиції ветеранської символіки, такий знак відповідає логіці побудови офіційних емблем Збройних сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України. Також костурний хрест можна трактувати як символ опори та підтримки, які надаються ветеранам та родинам загиблих захисників України.

«Під час розробки ескізу медалі фахівці Мінветеранів провели десятки годин консультацій з провідними істориками та геральдистами, були опрацьовані сотні архівних документів та споминів українських ветеранів різних часів. Результатом цієї тривалої роботи став даний проєкт. У роботі над ескізом брали участь українські історики, фалеристи, серед яких були й учасники бойових дій. Цей ескіз стане основою для розробки системи відомчих відзнак Міністерства у справах ветеранів», - сказав радник міністра у справах ветеранів Василь Павлов.

Читайте також: В Україні починають тестувати Єдиний державний реєстр ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, у грудні цього року Міністерство у справах ветеранів проведе всеукраїнський ветеранський форум у місті Краматорськ Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-