Радуцький: Польща розгляне питання поставки в Україну вакцини та COVID-тестів

Радуцький: Польща розгляне питання поставки в Україну вакцини та COVID-тестів

Укрінформ
Польща розгляне питання поставки в Україну вакцини та експрес-тестів на антиген від COVID-19, а також можливість виробництва для українських лікарень кисневих станцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Провів робочу зустріч із послом Республіки Польща в Україні Бартошом Ціхоцьким. Обговорили розвиток епідеміологічної ситуації в наших країнах та посилення контролю за документами про вакцинацію», - написав Радуцький.

За словами Радуцького, у регіонах України, які межують з Польщею, зростає кількість хворих на COVID-19 і рівень госпіталізації. Є імовірність, що за тиждень-два у Волинській, Львівській, Рівненській областях посилять карантинні обмеження, зауважив голова комітету.

Як написав Радуцький, у Польщі завдяки вакцинації половини населення ситуація поки що доволі стабільна. За минулу добу виявлено менше тисячі нових хворих, тоді як в Україні – майже 10 тисяч.

Голова комітету повідомив, що польські колеги зацікавлені у тому, щоб потік подорожуючих з України не призвів до посилення темпів розповсюдження епідемії.

За словами Бартоша, польські прикордонники регулярно виявляють серед українців підроблені довідки про вакцинацію. Польща ще не має технічних засобів для перевірки достовірності сертифікатів вакцинації у застосунку «Дія».

Як повідомив Радуцький, сторони домовились, що це питання буде вирішене.

Він пообіцяв, що Україна активізує боротьбу з фальсифікованими довідками про вакцинацію. Здебільшого фальсифікують паперові документи, підробити сертифікат у “Дії” практично неможливо.

«За підсумками зустрічі домовились про подальшу співпрацю між нашими країнами у боротьбі з пандемією. Польща розгляне питання поставки в Україну вакцини та експрес-тестів на антиген. А також можливість виробництва для українських лікарень кисневих станцій», - додав Радуцький.

Читайте також: Ляшко заявляє, що навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я закликало громадян повідомляти про випадки підроблених свідоцтв та довідок про вакцинацію правоохоронцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-