Справа Шеремета: суд долучив два томи доказів захисту Кузьменко

Справа Шеремета: суд долучив два томи доказів захисту Кузьменко

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва у рамках розгляду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених – Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь, - перейшов до стадії долучення доказів сторони захисту до матеріалів справи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, під час цього засідання суд долучив спочатку докази від захисника Кузьменко, Тараса Безпалого, а саме — два томи матеріалів. За його словами, серед цих доказів, які він надав суду — характеризучі документи щодо Кузьменко.

Від адвоката Дугарь Віталія Коломійця суд долучив частину доказів від захисту Дугарь для подальшого дослідження їх у суді.

Читайте також: Справа Шеремета: прокурор оприлюднив висновки вибухотехнічної експертизи

Серед долучених від Коломійця матеріалів - висновок судово-медичної експертизи (СМЕ) про зріст Дугарь без взуття; висновок за результатами проведення комісійної психологічної експертизи із застосуванням комп'ютерного поліграфа; диск зі стенограмами і анкетні дані по свідках, які, за інформацією адвоката, сторона обвинувачення не заявляла на досудовому розслідуванні і не подавала у перелік осіб, яких варто допитати, та інші матеріали.

Читайте також: Суд змінив Антоненку цілодобовий домашній арешт на нічний

Від захисника Антоненка, Дмитра Кругового, суд теж долучив до матеріалів справи частину доказів сторони захисту Антоненка, а саме — копії телефону Антоненка, копії його сторінок із соцмереж, та інші докази.

Прокурор зі свого боку попросив суд надати йому можливість для ознайомлення із усіма цими матеріалами, які надали до суду адвокати Кузьменко, Антоненка і Дугарь.

Після цього суд оголосив про відкладення судового розгляду справи.

Читайте також: Монастирський сказав, коли будуть зрушення у справі щодо замовників вбивства Шеремета

“Відкладається судовий розгляд для надання часу на підготовку додаткових матеріалів (доказів з боку захисту обвинувачених — ред.) для долучення до матеріалів кримінального провадження (цієї справи у суді — ред.), а також — для надання часу прокурору на ознайомлення із уже наданими стороною захисту матеріалами, до 11:00 30 вересня”, - поінформувала Голуб.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

Читайте також: Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки

У вересні минулого року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня 2021 року було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-