Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки

Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва 2 вересня продовжив розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета щодо обвинувачених Яни Дугарь, Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутні прокурор, усі троє обвинувачених разом із захисниками, а також один з представників потерпілих.

На минулому засіданні суд перейшов до дослідження речових доказів у справі від прокурора. Зокрема, досліджено пакет з 95 однотипними металевими фрагментами, серед яких, за словами прокурора, — циліндричні вражаючі елементи протипіхотної міни направленої дії МОН-50, вилучені під час огляду місця загибелі Шеремета, огляду автомобіля “Субару”, яким користувався журналіст, та інші, і кашкети, вилучені під час обшуку за адресою проживання Антоненка.

Читайте також: Суд у справі Шеремета почав вивчати речові докази

Як повідомлялося, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Читайте також: Справа Шеремета: суд продовжив цілодобовий домашній арешт для Антоненка

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексслужбовець білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Читайте також: Суд у справі Шеремета дослідив експертизи з ідентифікації Антоненка

30 квітня 2021 року Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід Кузьменко з цілодобового на нічний домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-