Монастирський сказав, коли будуть зрушення у справі щодо замовників вбивства Шеремета

Монастирський сказав, коли будуть зрушення у справі щодо замовників вбивства Шеремета

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що зрушень у справі щодо замовників вбивства журналіста Павла Шеремета можна буде очікувати після того, як суд ухвалить рішення щодо ймовірних виконавців цього злочину.

Про це глава МВС сказав у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"У міністра є багато інформації, але дивитися матеріали кримінального провадження він не має права... Щодо замовників поліція вивчає всі оголошені версії. Наразі все це вивчається, відбуваються додаткові слідчі дії, але я хотів би говорити про них тільки після того, як буде рішення суду стосовно виконавців", - заявив міністр.

На уточнювальне запитання, чи лише після рішення суду щодо ймовірних виконавців злочину будуть зрушення у справі щодо замовників, Монастирський відповів ствердно.

"...Справа (щодо ймовірних виконавців вбивства Шеремета - ред.) перебуває в суді, і з цього питання рішення має ухвалювати суд. Іншого шляху немає", - наголосив міністр.

Читайте також: Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексслужбовець білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників убивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-