Путін говорить про один народ з українцями через неповноцінність російської імперії - Дробович

Путін говорить про один народ з українцями через неповноцінність російської імперії - Дробович

Укрінформ
Російське керівництво в особі Володимира Путіна намагається переконати всіх у тому, нібито українці та росіяни один народ - через неповноцінність російської імперії без української складової.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович на молодіжній зустрічі Київського безпекового форуму "Захід-Схід, Північ-Південь", заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомили Укрінформу у пресслужбі фонду.

"Україна стала однією з націй, яка є ключовою для формування Російської імперії. Російська імперія класична, або ж Російська імперія 2.0 під назвою Радянський Союз, – ми є складовою. Немає української складової – немає повноцінної російської імперії, кажуть фахівці", – наголосив директор УІНП.

Читайте також: Подальша агресія з боку Росії матиме для неї наслідки – Квін

Саме цим, за його словами, пояснюється пригноблення Росією кримських татар, винищення мов корінних народів тощо.

"Вони їх просто знищують, це класична тактика асиміляції. Забороняють політичні партії, національні організації. Вони мають суто імперські плани, а Україну, оскільки вона має певну історичні та культурну близькість до Московії, намагаються включити в проєкт "Одін народ"", – пояснив Дробович.

Читайте також: «Русским миром» намагаються асимілювати українців за кордоном – президент СКУ

Він наголосив, що дуже небезпечно – розчинитися в одному народі з людьми, "які тільки й навчилися, що асимілювати й знищувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-