Виділених на субсидії коштів вистачає до початку опалювального сезону - Прем’єр

Виділених на субсидії коштів вистачає до початку опалювального сезону - Прем’єр

Оновлено
Укрінформ
Коштів, які були виділені з державного бюджету на субсидії, вистачить до початку опалювального сезону.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ці кошти, які є зараз, їх абсолютно спокійно вистачає до початку опалювального сезону. Жодної заборгованості по субсидіях у нас немає. Майже 3 млн домогосподарств будуть отримувати субсидії в опалювальний період”, - сказав Шмигаль.

Він нагадав про те, що у травні уряд запровадив нові правила отримання субсидій, які передбачають їх повну монетизацію, а також більш справедливий підхід для отримання цього виду допомоги від держави.

“Більше 85% громадян отримали перепризначення автоматично, а інші мали подавати відповідні заяви для їх підтвердження”, - додав очільник уряду.

Читайте також: У Мінсоцполітики нагадали, як перевірити призначення субсидії

Шмигаль також повідомив, що Кабмін у проєкт держбюджету на 2022 рік заклав на субсидії 41 млрд грн, якщо ж цього буде недостатньо, уряд проситиме Верховну Раду внести зміни до головного фінансового документа з метою виділення додаткових коштів.

“Стосовно коштів на субсидії. У наступному році передбачено 41 млрд грн, що майже на 6 млрд більше, ніж цього року. Цих коштів, ми плануємо, буде достатньо, за підрахунками міністерства. Відповідно, якщо до кінця року ми будемо бачити, що люди потребують більше субсидій, ми з вами разом будемо приймати рішення з перевиконання бюджету, додавати, як це було і минулого року і цього року”, - сказав Прем’єр.

Читайте також: Субсидії, пенсії та інше: в Україні планують збільшити кількість соціальних е-послуг

Раніше Прем’єр-міністр зазначав, що на субсидії у 2021 році було заплановано у бюджеті 36 мільярдів гривень. Понад 33 мільярди вже використано, але до кінця року, за розрахунками Міністерства соціальної політики, буде необхідно 12 мільярдів гривень. Прем'єр тоді додав, що уряд звертатиметься до парламенту стосовно внесення відповідних змін до державного бюджету.

Як повідомлялося, проєкт державного бюджету на наступний рік Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради 15 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-